Welkom bij de Eerbeekse Schaakclub (ESC), een vereniging met een rijke historie. Nadat Max Euwe in 1935 wereldkampioen werd door de Rus Alexandr Aljechin te verslaan, werden overal in het land talloze schaakclubs opgericht. Eerbeek bleef natuurlijk niet achter. In 1976, bij het 40-jarig bestaan van de ESC, bezocht Euwe de club om het in een simultaanwedstrijd op te nemen tegen achtentwintig tegenstanders.
Ook andere schaakgrootheden, waaronder Hans Bhöm en Andor Lilienthal, bezochten de club. In haar roemruchte verleden is de ESC naar verschillende locaties verhuisd. Momenteel speelt de club elke donderdagavond in het Pater Dekkerhuis aan de H.A. Lorentzstraat in Eerbeek. Als u meer wilt weten over de vereniging, neem dan contact met ons op of kom gewoon een keer langs om kennis te maken. Tot ziens bij de ESC!
1976: Max Euwe bezoekt de Eerbeekse Schaakclub
RSS Feed Widget